narsommarnaspricker.blogg.se

En trasig bakgrund och ett liv mot framgång, en obehaglig och ärlig berättar röst som ibland lär vara vilsen men när den inte är det är den starkare än tusen världar.

Andas i spiraler

Publicerad 2015-06-21 02:33:52 i Allmänt, nutid,

Min kropp dräneras på energi fortare än vanligt, det finns inte ork att försöka låta vänlig, att tänka sig för innan man pratar  eller att agera så som man bör. 

Jag spelar med livet som insatts, varje kväll. 

På något sätt går det ändå att skratta, de går ann att röra sig över rummet, sätta den ena foten framför den andra men det finns ingen motivering bakom det hela. Ingen mening. Ingen känsla och ingen takt. 

Någonstans får man stålsätta sig, andas i spiraler och hålla modet uppe för alla de runtom som inte förstår. För alla de där som har tusen frågor man inte kan svara på. 

Att äta är meningslöst, att vara såhär drar en sådan energi att kroppen hungrigt slukar varenda smula man sväljer ner för att fem minuter senare skrika efter mer. Hjärnan å andra sidan, formar tankar som skulle skrämma vilken människa som helst. 

Tänk om man kunde fånga just exakt de där orden som gör vår vardag begriplig för er som inte lever i den. Om jag kunde visa er hur huden bränner trotts att fjäderlätta fingrar rör vid den, om jag kunde förklara det där svarta "tomma" hålet som inte är så jävla tomt, eller hur rationellt det orationella blir i de mörkaste, eller ljusaste, av dagar. Hur ska man förklara den outhärdliga smärtan i att lyfta en saftflaska som känns som om den vore flera ton tung? 

Hur visar man någon det miltals långa djupet av "jag orkar inte". 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela