narsommarnaspricker.blogg.se

En trasig bakgrund och ett liv mot framgång, en obehaglig och ärlig berättar röst som ibland lär vara vilsen men när den inte är det är den starkare än tusen världar.

Din omgivning kan förstöra ditt liv

Publicerad 2015-01-13 22:48:32 i Allmänt,

Beroende på vad du väljer att vara omgiven av. 
 
På facebook finns det ett ex antal grupper som är till för oss som har psykisk ohälsa som en del av våra liv. I dessa grupper är syftet av vi ska både kunna stötta och få stöd av likasinnade men jag skulle även vilja likna det vid att vi både kan hjälpa och stjälpa varandra. Låt mig vidareutvecka. 
 
Om du skriver ett inlägg som handlar om exempelvis självmordstankar, skärsår eller panikångest så skriver man på ett speciellt sätt. Mörkt. Smärtsamt. Detta blir en trigger för de människor som känner igen sig i problematiken och därav (av respekt för andra) startar man tråden med TW, trigger varning (trigger warning). 
 
Det blir en trigger för att man dras ned i den negativa spiralen som trådstartaren pratar om, precis som att dagens val av kläder påverkar, musik, din attityd, allt runt dig påverkar. 
 
Välj att omringa dig av människor som bidrar med glädje, bidra med glädje själv - våga skämta, ta de där 20 minuterna och gör dig fin på morgonen om du orkar eftersom att du mår bra av det, starta inte dagen med musik som påminner om smärtan utan välj den som påminner om glädje och lycka, läs inte triggade texter om du känner att du inte klarar av det för dagen. Istället för att dra ned dig själv i den negativa spiralen, se till att du lyfts upp av den positiva. 
 
Nobody said it Was gonna be easy 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela