narsommarnaspricker.blogg.se

En trasig bakgrund och ett liv mot framgång, en obehaglig och ärlig berättar röst som ibland lär vara vilsen men när den inte är det är den starkare än tusen världar.

Du är inte inbjuden

Publicerad 2015-01-06 08:27:37 i


Och Lina Thomsgård som har skrivit en krönika för Aftonbladet kunde inte ha mer rätt. I pengar ligger roten till utanförskap. 

För detta är inte bara en text, det är så många barns vardag. Det finns inte pengar. Och som skribenten så fint beskriver så duger inte en handmålad, leende, mandarin längre att ge i födelsedagspresent till ett kalas som kostat föräldrarna hundra gånger mer än mandarinen i sig. 

De som inte har råd får helt enkelt stanna hemma med sina dagdrömmar om hur det hade varit att delta vid något som mer liknar ett event än ett kalas. Trotts att detta hade kunnat undvikas. Och vad tror ni händer med de barn som dyker upp iallafall trotts en undermålig present? 

Det kan jag tala om för er - Det pratas. 

Och pratas det inte av föräldrar så pratas det av barnen. Vilket inte är ologiskt, när födelsedagsbarnet berättar om dyra barbiedockor osv och det helt plötsligt dyker upp en mandarin, handmålad dessutom, så kommer detta att väcka reaktioner. 

Mina barn, ska nog få presenter av mig innan kalaset och inga alls av sina gäster. Så ingen behöver stanna hemma. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela