narsommarnaspricker.blogg.se

En trasig bakgrund och ett liv mot framgång, en obehaglig och ärlig berättar röst som ibland lär vara vilsen men när den inte är det är den starkare än tusen världar.

Att gömma sig bakom sin sjukdom

Publicerad 2015-01-06 18:28:52 i

Varning för provocerande inlägg som lär väcka reaktioner. 

Det är okej att vara sjuk, att lida av psykisk ohälsa och att vissa dagar inte ens vilja resa sig upp ur sängen - Men det är också okej att ta ansvar för sina handlingar. Eller snarare, det är ett krav. 

Jag har upplevt att många gömmer sig bakom sina diagnoser, sin ångest, dödsönskan och allt vad det kan vara när de begår handlingar de ej bör begå. 

"Jag försökte ta livet av mig efter att ha bråkat med min pojkvän då jag hade sån ångest"

Eller

"Jag gjorde så för att jag hade ångest" 

Och jag håller inte med er. Du gjorde så för att du valde att göra det. Ångesten kanske påverkade dig men det var ditt val. 

Du kan aldrig skylla de handlingar du utför på någon annan än dig själv. 

Det kanske låter hårt, men det är min uppfattning och jag är en av de som i svaga stunder (till och med flertalet gånger) har försökt att ta mitt liv - och jag bär ensam ansvaret för det. 

"Mitt liv är så dåligt, jag har haft en tragisk uppväxt, jag kan lila gärna ta mitt liv" 

Det är helt okej att känna så, ibland har det till och med varit en tröst i mörkret för min del att ha vetskapen om att jag kan avsluta mitt liv om allt blir för mycket. Om jag så önskar. MEN du kan inte heller skylla den handlingen på din uppväxt. Du har valet att förändra. Bara du kan bestämma hur ditt liv ska se ut. Du har makten, du är i kontroll över ditt liv och om du bara vill kan du ändra ditt liv till det bättre. 

Trotts att jag mår tusenfaldigt mycket bättre än vad jag gjorde för flera år sedan så har jag mina svaga stunder då allt känns hopplöst och jag faktiskt bara vill dö, jag tror inte att det någonsin kommer att förändras, jag tror att det är något jag kommer att få leva med i resten av mitt liv fastän man lär sig att hantera det. 

Men bara jag har makten att se till att jag påverkar mitt liv i positiv benämning istället för val som drar ner mig i den negativa spiralen.

Kommentarer

Postat av: Johanna - enklaknep

Publicerad 2015-01-06 20:12:18

Jag håller med dig helt, det är bara du och du endast som bär ansvaret över dig själv :)

Tack för en fantastisk insikt.

Ha en super mysig kväll

Svar: Tack för en glädjande kommentar! :) Ha en super kväll du med :)
narsommarnaspricker.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela